× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Projekt Timeout štartuje novú etapu!


02.11.2020

Približne pred troma rokmi založila malá skupinka hokejových nadšencov skromný projekt s minimálnymi ambíciami a očakávaniami. V tej dobe na Slovensku neexistoval jediný portál, ktorý by mapoval výhradne iba dianie v tunajšej najvyššej hokejovej súťaži. Plynutím času a postupným napredovaním sa stránka s nenápadným názvom rozrastala ako redakčne, tak čitateľskou základňou. Dnes, po troch sezónach fungovania môžeme konečne oznámiť posun, krok vpred, ktorý každého jedného člena nesmierne teší. Jedna etapa sa nadobro končí, ďalšia – lepšia však začína!

 

Najciteľnejšia zmena

Začneme najpodstatnejším. Názov Timeoutsk je už minulosťou. Nadobro. Po doslova mesiacoch trápenia, premýšľania, rozhovoroch so známymi, ľudmi, ktorí sa do tejto problematiky vyznajú sme ruka v ruke dospeli k názoru, že zaužívanému názvu, na ktorý sme si už zvykli ako my, tak vy, sa len tak nevzdáme. Meno Timeout teda ostáva. Prekážkou však bola prípona sk, ktorá sa k názvu absolútne nehodila a vzhľadom na fakt, že doménu okupovala hneď dvakrát, narobila mnoho šarapaty. Prečo sme teda jednoducho neodstránili „sk“ a bol by pokoj, nad ničím by nebolo potrebné premýšľať? Lebo sa nám šťastena obrátila chrbtom a spomínaná doména už bola obsadená. A tak sme boli zas raz na začiatku. Ďalšia strata cenného času a týždne čoho iného, než premýšľania. Tentokrát to však šlo o čosi rýchlejšie a spoločnými silami sme dospeli k tomu, že momentálne sa bude najrozumnejšie premenovať na PROJEKT TIMEOUT. Od dnešného dňa tak oficiálne vystupujeme pod týmto titulom. Nový názov, väčšie ambície, noví ľudia, no starý primárny cieľ a zameranie – poskytnúť priaznivcom slovenského ligového hokeja čo najkvalitnejší a najaktuálnejší servis široko ďaleko!

 

Investícia z vlastných radov

Aby sme boli úprimní, už od samého vytvorenia projektu sme verili, že čoskoro sa nám nejaké drobné na celkový chod do vrecka dostanú. Nič prelomové sme neočakávali, no aspoň minimum rozhodne áno. Boli sme však na veľkom omyle. Pôvodný web bol založený skutočne pár dní po založení projektu. Po skvalitnení našej práce sa nám jeho možnosti aj grafický vizuál málili, a tak sme sa dopracovali k vytvoreniu nového. Okamžite po ohlásení tohto omnoho náročnejšieho kroku, než sa na prvý pohľad zdá sme vedeli, že budeme musieť otvárať peňaženky. Keďže veľká časť nás sú stále študenti, trochu sme sa toho obávali. Navyše nikoho sme prispieť nútiť nechceli. Nás – iniciátorov tejto myšlienky však kolegovia veľmi príjemne prekvapili a všetci do jedného prispeli nemalou sumou, čo len dokazuje, že to všetci myslíme vážne! Na rad sa tak dostali naši super grafici, ktorí sa postarali o všetko podstatné – pripravili podklady a zohnali človeka, ktorý si to vezme pod palec. Netrvalo dlho a web bol na svete. Dnes už funguje na 98% a my po hluchej chvíľke začíname opäť fungovať naplno! Sme s ním absolútne spokojní a veríme, že ste na tom rovnako aj vy. Týmto by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať Matúšovi Krchnikovi, ktorý sa postaral o programovanie stránky. Matúš, ďakujeme a veľmi si tvoju pomoc ceníme!

 

Ani zďaleka to nie je len o nás

Nebyť extraligových klubov a samotného vedenia súťaže, náš projekt by ani zďaleka nezaznamenal také čísla, akými disponuje práve teraz. Jednoznačne najlepším krokom, aký sme doposiaľ mohli spraviť, bolo osloviť vtedajšieho riaditeľa Pro-Hokeja Richarda Lintnera. Napriek kope výčitiek a častokrát neoprávnených poznámok na jeho osobu reagoval okamžite, neotočil sa nám chrbtom, ocenil našu robotu a dokorán nám dvere ligového sveta. S marketingovým tímom sme vytvorili spoluprácu, ktorá pretrváva dodnes. Vďaka nej sme sa posunuli o gigantické kroky. Našu prácu nie len uľahčila, ale aj výrazne skvalitnila. Prístup Kamila Kanása bol a stále je na vysokej úrovni ako po profesionálnej, tak osobnej stránke. Kvôli tomuto človekovi sme dostali priestor pracovať na doposiaľ nedostupných veciach, získali sme veľké množstvo kontaktov a dostali sa do väčšieho povedomia priaznivcov slovenského ligového hokeja. Príjemne nás zaskočil aj prístup samotných klubov. Síce nie sme oficiálne kvalifikované médium, no priestor a šancu nám poskytli bez problémov aj tak. Neradi príliš konkretizujeme, avšak spomenúť, čo sa komunikačnej stránky týka jednoznačne musíme napríklad Slovan, Trenčín, Nitru, Liptovský Mikuláš, ale aj Poprad. Ako to už pri práci býva, máme aj negatívne skúsenosti, to je samozrejmosť. Veríme však, že všetko je zažehnané a môžeme sa plne sústrediť na budúcnosť a ďalšie kroky. Dúfame, že našu prácu postupom času ocenia na všetkých frontoch. V neposlednom rade nesmieme zabudnúť na hráčov, pre ktorých sme od samého začiatku boli absolútno neznámou. Zainteresovaní nevedeli do čoho idú, s kým vôbec komunikujú, no väčšina z nich už od prvých týždňov absolútne bez problémov podporila náš projekt. Obrovská vďaka teda bezpochyby patrí aj im. V neposlednom rade musíme spomenúť vás – našich čitateľov a podporovateľov. Všetko tvoríme kvôli našej a vašej zanietenosti do hokeja. Práve vy ste dali príležitosť partii amatérov, snažiacich sa robiť svoju robotu čo najprofesionálnejšie.

 

NÁŠ TÍM!

Keďže jednou z množstva rád, ktoré sme dostali bolo dať projektu istú tvár a ukázať, kto sa o toto všetko stará, radi by sme vám predstavili a niečo viac povedali o našom tíme. Toto sú jeho členovia, títo ľudia sa starajú o chod projektu po každej stránke!

 

 

Denis Sivák

Síce nenápadný, no rozhodne nepostrádateľný člen našej redakcie. Denis sa k nám pridal niekedy v priebehu minulej sezóny. Už od detstva miluje kreatívne a tvorivé veci, pričom dnešok nie je žiadnou výnimkou. Tento 20-ročný Bratislavčan sa venuje fotografii, video tvorbe a grafickému dizajnu. Našu redakciu posilnil ako vôbec prvý fotograf, preto drvivá väčšina fotografií so zdrojom nášho projektu patrí práve jemu. Fotke sa Denis venuje posledných päť rokov. Doviedol ho k tomu jeho starší brat, ktorý ho zároveň všetkému priučil. Okrem toho miluje cestovanie, hory a je milovníkom turistiky. Okrem týchto povinností sa venuje aj štúdiu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave, kde navštevuje prvý ročník Marketingovej komunikácie. 

 

Kamil Schreiber

Posilňujú nie len kluby, ale aj my! Z trhu voľných redaktorov sa nám pred začiatkom aktuálneho ročníka podarilo uloviť 19-ročného Košičana. Po tom, čo sme uverejnili oznam, že hľadáme posily bol Kamil jedným z prvých záujemcov. Svoju kreativitu a teoretické hokejové znalosti vnáša do článkov, ktoré poskytuje na absolútne pravidelnej báze. Detailne sa rozumie aj do pravidiel, avšak tých futbalových. Vo voľnom čase berie do ruky píšťalku, oblieka rozhodcovský dres a šport sleduje aj takýmto spôsobom. Ďalším paradoxom je, že sa v minulosti plnohodnotne aktívne venoval basketbalu. Športová všestrannosť nie je všetko. Vysokoškolským štúdiom sa rozhodol opäť uberať úplne iným smerom. Znalosti naberá na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v oblasti práva.

 

Kristína Prievalská

Pri tomto členovi radšej bydlisko preskočíme. Jednoducho to zaokrúhlime na dedinu v blízkosti Trenčína. Aj tak si jej názov nevie nikdy nikto zapamätať. A keď už, tak je z toho iba sranda. Kika sa do redakcie projektu dostala až na druhý pokus. Prečo? Dobrá otázka! To však netuší azda nikto a dnes sa tomu naopak veľmi divíme. Bez tejto 20-ročnej sympatickej baby by ste Timeout ani zďaleka nepoznali v takej podobe, ako je tomu dnes. Kika je redaktorom neustále k dispozícii, čo je pri jej plánoch, povinnostiach a takmer nulovom voľnom čase ozaj obdivuhodné. Venuje sa štúdiu až na dvoch školách a treba povedať, že je ozajstným mestobežcom. Po absolvovaní Súkromnej strednej školy umeleckého priemyslu v Nitre sa vybrala o pár kilometrov ďalej, kde sa usadila v Trnave. Na strednú však nezanevrela, výška jej nestačí, a tak stále chodieva na nadstavbu. Prioritou je však pre ňu momentálne Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave, kde na rovnakej fakulte ako Denis navštevuje (momentálne z domu) druhý ročník. 

 

Lukáš Ďugel

Že by sa o extraligu nezaujímal nikto, kto nepochádza z mesta aspoň jedného mužstva, ktoré v nej pôsobí? Vďaka Lukášovi môžeme prehlásiť, že to nie je pravda. Najnovší člen nášho tímu sa nemal žiaden problém adaptovať ani napriek tomu, že jeho rodiskom je mesto Martin. A to teraz nemyslíme nijak ofenzívne, aj keď to tak možno trochu znie. Práve v štruktúrach tohto klubu v minulosti pôsobil, preto fungovanie v klubovom prostredí pozná veľmi, veľmi dobre. Jeho chcenie a chuť pracovať pre nás z jeho strany znamená dennodenný nával nových nápadov. Termíny plní do bodky, všetko sľúbené plní, takže spolupracovať s ním je radosť. Ak navyše niečo nie je tak ako by malo byť, vďaka svojej povahe to nevzdá a napriek nepriaznivým okolnostiam maká, aby to bolo tak, ako si predstavuje on sám. Pracovitý a ochotný 22-ročný Lukáš je síce novým, no už teraz rozhodne veľmi dôležitým článkom Timeoutu.

 

Marián Kubík

Služobne najdlhšie pracujúci grafik v našom projekte – to je Majo. Asi iba ťažko by ste našli väčšieho hokejového nadšenca, ako je on. Či už je to NHL, slovenská extraliga alebo etiópska pralesná súťaž, z každého rožku by bezpochyby vedel aspoň trošku. Nechcene použitý tak dokonalý rým, ako Mariánova práca pre projekt. Aj z jeho strany neustále prichádzajú nové nápady, a to nie len v oblasti grafiky. Vďaka svojmu prehľadu a chuti napredovať častokrát prinesie nový zaujímavý námet na článok, ktorého by sa v prípade neochoty redaktorov azda aj sám ujal. Dvadsaťštyri ročný Zvolenčan je ďalším členom trnavskej vysokoškolskej enklávy fungujúcej v tomto projekte. Rozdiel medzi ním a zvyškom je, že už úspešne absolvoval bakalársky stupeň a aktuálne robí všetko preto, aby sa dopracoval aj k tomu magisterskému. Majova šikovnosť neostala nepovšimnutá a jeho služby využíva aj samotný klub HKM Zvolen. Sme ozaj veľmi radi, že máme príležitosť makať na jednej veci s niekým takým. 

 

Miroslava Meličková

Podobne ako Lukáš, aj Mima musí za extraligovým hokejom cestovať, keďže v meste, kde žije ho zažiť možnosť nemá. Stavíme sa, že ste nestretli človeka, ktorý vystriedal viac vysokých škôl ako táto 22-ročná veľká hokejová fanúšička. Podrobne pozná všetky detaily zámorského hokeja a vo veľkom obľubuje sociálnu sieť Twitter. Preto sme jej na plecia hodili manažovanie toho nášho. Vďaka šikovnosti tejto fajn baby z Lučenca môžeme rozširovať našu pôsobnosť aj do cudzieho jazyka. Mima radšej ako po slovensky komunikuje v anglickom jazyku, avšak veríme, že týmto jednoduchým vetám rozumie a slovenčinu nám odpustí. Ak nie, posnažíme sa jej to preložiť. Aby sme doladili základné informácie, pridáme školu, na ktorej študuje. Bude to však náročné a dlhé, preto zbystrite – Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, odbor s názvom Učiteľstvo anglického jazyka a histórie so zameraním na prekladateľstvo a tlmočníctvo. To je všetko. 

 

Miroslava Maťašová

Najmladší človek nášho projektu je stále malý nováčik Miroslava. Zlý na ňu nie sme, dovolili sme jej tykať nám a už sa aj báť prestáva. Samozrejme, tak ako všetko i toto treba brať s obrovskou dávkou nadhľadu. Mirka sa k nám pripojila ako fotografka so skúsenosťami zo ženského hokeja a keďže sa nám práca Denisa pozdávala a osvedčila, chceli sme tento post rozšíriť. Jej angažovaním sa to podarilo a obsadili sme tak aj druhú stranu Slovenska, tentokrát tú východoslovenskú. Stále len 17-ročná Zemplínčanka sa síce doposiaľ nemala vďaka nepriaznivým okolnostiam možnosť realizovať až takým spôsobom ako čakala, no to príde. Sľubujeme! Mladá sympatická Michalovčanka sa zatiaľ zapojila iným štýlom a pomáha tam, kde sa dá. Už teraz svojou prítomnosťou výrazne prispela a vieme, že to najlepšie ešte len príde. Medzičasom sa však okrem redakčných povinností musí sústrediť na štúdium. Konkrétne na to na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach, teda tradične štúdium so všeobecným zameraním.

 

Martin Lehotský

Pomerne dlhšiu dobu je už v našich radoch aj Martin, prezývaný Muco. Hokej mu prirástol k srdcu predovšetkým vďaka tomu, že zápasy sleduje a navštevuje už od detstva. Mimo toho sa však aktívne venuje futbalu, ktorý hráva dlhodobo na klubovej úrovni v nižších súťažiach. Vychýrený športovec si na krk vešia hlavne obľúbenú a úspešnú rubriku Trieda a bieda, no pokiaľ treba, nikdy sa robote iba neprizerá. Písanie tohto 25-ročného Košičana proste baví, čo sa odzrkadľuje na jeho príspevkoch. Ak sa v článku alebo na sociálnych sieťach objaví gramatická či štylistická chyba, práve Muco je tým, kto ju okamžite vypátra. Okrem iného sa aktívne zapája aj do redakčných konverzácii, kde nie len prispieva svojimi tvorivými nápadmi, ale rád sa stará o zábavu, pričom najčastejšiu si srandu robí z ostatných členov. Raz za čas sa mu to vráti aj s úrokmi, avšak Muco berie všetko s humorom a úsmevom na tvári. Je príkladom férového a úprimného chlapca, ktorý má na všetko pádny dôvod.

 

Peter Medviď

Ešte jeden Košičan sa v našej redakcii predsa len nájde. Peťa sme o tom, aby sa k nám pridal presviedčali doslova asi rok. Výhovorky mu však neprešli a napokon sme ho zlomili, vzali medzi seba a výrazne tak posilnili tím Projektu Timeout. O histórii slovenskej najvyššej hokejovej súťaže vie toho naozaj veľmi veľa a pomerne dosť by ste sa nadreli, aby ste ho v niečom nachytali. Dianie v súťaži sleduje dopodrobna a keď už mu čas dovolí, svoje dielo zavŕši bezchybne a do detailov. Každá redakcia potrebuje svojho perfekcionistu a u nás je práve Yogi tým najväčším. Okrem redakčných povinností u nás ma na krku ďalšie v samotnom klube HC Košice, kde je súčasťou Media Teamu. Na oboch frontoch vo výraznej miere prispieva novými návrhmi, námetmi a výrazne čerpá zo zahraničného marketingu klubov. Študijné povinnosti má už rok z krku, no pribudli tie pracovné. Vďaka ním nemôže prispievať tak, ako by sme si všetci priali.

 

Radovan Slávik

Blížime sa ku koncu a v skratke vám priblížime aj najstaršieho uja nášho tímu. Je ním 28-ročný Rado, pre ktorého je táto sezóna treťou v rade Timeoutu, čo znamená, že jeho súčasťou je takmer od samého začiatku. Na svojom konte má už vyše sto článkov, pričom prevažnú časť z nich tvoria analýzy, prognózy či príspevky reflektujúce minulosti, prípadne vychádzajúce zo štatistických údajov. Na stále dobre naladeného dospeláka z Nitry si už zvykol každý člen, preto si bez jeho prítomnosti nevieme dlhšie obdobie ani predstaviť. Škola je pre neho už rok taktiež iba minulosťou. Počas štúdia na Žilinskej univerzite v Žiline dokázal až dvakrát zvíťaziť v zábavno-vedomostnej súťaži „Čo ja viem?“. Týmito úspechmi tak zvýšil celkový počet výhier členov našej redakcie v spomínanej šou – máme ich dve! Po úspešnom vyštudovaní odboru Doprava sa v tejto oblasti uchytil a štartuje na nej svoju pracovnú kariéru. I počas nej však bude členom nášho projektu, čo nás nesmierne teší!

 

Silvester Bobko

Silvo je študentom Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave a poctivo sa venuje štúdiu v druhom ročníku na Fakulte masmediálnej komunikácie. V našej mladou krvou nabitej redakcii je tento 20-ročný sympaťák vďaka svojej zodpovednosti a prístupu k povinnostiam vnímaný ako pomyselný šéf, no pre svoju skromnosť to o sebe nerád tvrdí. Každopádne práve on je tým správnym hnacím motorom celého kolektívu. Prvotnou úlohou je preňho písanie článkov, no jeho inovatívna a kreatívna myseľ nenechá náš projekt stagnovať a stále sa snaží oživiť ho niečím novým, čo by potešilo nás a aj našich čitateľov. Zaujímavé myšlienky a nápady s ním idú ruka v ruke. Nechýba mu ani zmysel pre plnenie termínov a v tomto ide celej redakcii príkladom. Neraz sa stane, že nám musí veci pripomínať. Má však šťastie na svoj prirodzený rešpekt a dobrých kolegov, ktorí majú rovnaký zámer ako on sám. Silvo takisto vybavuje a zháňa rôzne kontakty, ktoré našu prácu dokážu spraviť zaujímavejšou. Z tohoto celého je jasné, že je to náš pilier a šéfko, bez ktorého si tento projekt nevieme ani predstaviť. Tento mladý košický dravec to môže dotiahnuť veľmi ďaleko.

PODOBNÉ ČLÁNKY